Wkur@#$%wiają mnie po raz n-ty "górnicy" i ich sk

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15979
    • Superb III (3V3)

piramida, kazik4x4, no chyba sami w to nie wierzycie :lol: przecież to Polska, teoria teorią, a praktyka sobie :twisted:
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• kmink
      L&K
      • 2007
      • 1360
      • Superb III (3V3)

Alonzo, chyba nie zrozumiałeś mojego przekazu....przeczytaj więc to jeszcze raz ze zrozumieniem, ewentualnie napiszę Ci to wielkimi literami .... jak zakumasz to dopiero wtedy wdam się z Tobą w polemikę....no chyba, że Twoj wywód wynika z tego, że jesteś totalnym ignorantem, wtedy nie mamy o czym dyskutować

Ludzie skoro qrwa macie pretensje do rządzących o wieczną nie sprawiedliwość to dlaczego ich nie zmienicie? Dlaczego wiecznie głosujecie na te same gęby? Co z Wami nie tak? Wiecznie tylko płacze i szlochy, a większości z Was się nawet 4ch liter na wybory nie chce ruszyć....

Proponuję odrzucić tą polską mentalność i wiecznie innym zaglądać do portfela i płakać jak to oni mają lepiej od reszty polskiego narodu...juz kiedyś o tym pisałem...chcecie sprawiedliwości?
      To zlikwidować wszystkie ZUSy, zapomogi, dotacje, wszelkie dodatki na dzieci, sieroty, chorych, starych, gluchych itd itd .... wtedy bedzie sprawiedliwość? Masz pecha, urodziłeś się w biednej rodzinie, miałeś wypadek, masz duzo dziecinny itd itd .... życie .... nie możny nikomu pomagać bo reszta pseudo-społeczeństwa będzie miała z tym problem...bo q..a zawsze ktoś bedzie poszkodowany....czy takie rozwiazanie Wam nie odpowiada? Ma myć sprawiedliwie czy nie? Każdy w 101% ma być kowalem swojego losu nawet jak najzwyczajniej w życiu ma pecha?

Taką sprawiedliwość zaakceptuje...pod warunkiem, że ktoś to wszystko zaresetuje i każdy z nas zacznie wszystko od nowa, startując z tego samego poziomu...

Państwo nie może być pro-socjalne ale nie należy zapominać o tym czym jest "społeczeństwo"....
      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• ketivv
        L&K
        • 2011
        • 1155

Zamieszczone przez kmink
        chcecie sprawiedliwości?
        nigdy jej nie będzie, można jedynie próbować tworzyć system równych szans

Zamieszczone przez kmink
        Każdy w 101% ma być kowalem swojego losu nawet jak najzwyczajniej w życiu ma pecha?
        nikt z nas nie jest do końca kowalem swojego losu w mniejszym czy większym stopniu jesteśmy częścią większej "współpracującej" ze sobą grupy a nasz los to także kwestia "ślepego trafu"

Zamieszczone przez kmink
        Państwo nie może być pro-socjalne ale nie należy zapominać o tym czym jest "społeczeństwo"....

być może dojdziemy do etapu w którym system społeczny będziemy musieli poważne przemyśleć od nowa lub drastycznie zmniejszyć wielkość populacji

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

piramida, Mnie ten koszt pracownika wychodzi ciut wiekszy, prawie 9100zl, w tym US 600zl oraz 3200 ZUS. I tak wyglada przeciez w kazdej firmie. To tak w sumie informacyjnie dla wielu ile wynosi moj koszt w firmie gdzie pracuje
          Spritmonitor.de

Komentarz

• kmink
            L&K
            • 2007
            • 1360
            • Superb III (3V3)

ketivv, ja nie chciałem tego wszystkiego rozważać w sposób jakiś szczególnie filozoficzny...

Powtórzę sie po raz n-ty...skoro górnicy maja takie zajebiście wysokie emerytury to qrde zostańcie górnikami! Zaczniecie je pobierać, a dwa lata potem zawiniecie się do piachu...ale żeby nie było...możecie zostać policjantami, wojskowymi, pielęgniarkami, nauczycielami .... kimkolwiek chcecie .... będziecie mieli wtedy jak w raju .... miliony na koncie i na wszystko wyj...ne .... wszyscy będą się na Was zrzucać/dokarmiać darmozjadów...

www.tuneforce.pl
            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Alonzo_
              RS
              • 2009
              • 2460
              • Hyundai

kmink, chyba nie zrozumiałeś mojego przekazu....przeczytaj więc to jeszcze raz ze zrozumieniem, ewentualnie napiszę Ci to wielkimi literami .... jak zakumasz to dopiero wtedy wdam się z Tobą w polemikę....no chyba, że Twoj wywód wynika z tego, że jesteś totalnym ignorantem, wtedy nie mamy o czym dyskutować
              Napisał bym po swojemu ale jest gotowiec to niech będzie.

Ja Ciebie a Ty mnie nie łapiesz najwyraźniej bo:
              Piszesz pierdoły , że mamy zmienić scenę polityczną. Na kogo się pytam. Jak się za naszą kasę kupczy głosami rozdając, trwoniąc ją czego efektem w takich realiach zawsze będzie: 10 może lekko ponad % PSL ok 20(30)% PIS, 20(30)% PO, 5-10% SLD, i kilka punktów na jakieś "sezonowe" pomysły w stylu Paliknota, Korwina itp. Od 25 lat wszystko miesza się w tym samym kotle. Władza z łap do łap a te łapy tylko dla siebie. Albo przez polityczne stołki albo na końcu kupując głosy kiełbasa i rozdawnictwem na kasę obywateli.
              Nie ma opcji (dla mnie dziś nie ma)- nie głosujmy , tak? I co Jeszcze gorzej IMO. Przewaga medalików i innych oszołomów co będą osłom zakazywały się bzykać i nam pod kołdrę zaglądać. Rozkład sił jest taki jaki jest. Żadna nowa formacja nie ma siły się przebić. Zwłaszcza ta , która chce wywalić "porządek " do góry kołami. Starzy przy korycie niezależnie od opcji na to nie pozwolą.
              Spójrz realnie na to co mamy i pomyśl jaki mamy wybór a nie każesz nam zmieniać. Wybieramy między przysłowiową dżumą a cholerą. Wielu młodych poszło za Palikotem i co im dał? Farsę, kabaret, śmiech, wstyd i tyle, żadnego pomysłu na najważniejsze rzeczy w kraju , żadnego pomysłu konstruktywnego co dalej po sukcesie partii. Teraz zdycha ta formacja i zaraz jej nie będzie może przez te pomysły z kazirodztwem. Same czuby albo odmieńcy w takiej formacji, żadnych fachowców. Korwin w kwestiach gospodarczych w sumie głupio często nie gada i poparłbym go ale w innych to masakra co on wygaduje. Zmieniajmy , owszem ale z kim?

Co ty za rzeczy mi wciskasz z tym zaglądaniem do portfela? Ja nikomu nie zaglądam. Wkurwia mnie to , że to właśnie państwo zagląda do mojego ciągle i pilnuje aby za wiele nie zostało bo muszę j dokładać właśnie takim "pechowcom" jak górnik. A czy ja jakiś Janosik jestem?
              System ma zapewnić opiekę starszym i pechowcom ale tym pechowcom, którym z jakiegoś powodu los uniemożliwia pracę czy samodzielne funkcjonowanie a nie tym, którzy z przyzwyczajenia chcą zawsze dostawać "co im się należy". Albo są zwyczajnie leniwi, albo przyzwyczajeni do takiej ochrony ich interesów przez rządzących od lat.
              Wg Ciebie to każdemu się należy? To dlaczego wiele milionów ludzi , którzy tracili pracę nie otrzymało takiej pomocy jak górnicy? I wielu, wielu innych "pechowców". Wszystkich innych ma się w dupie. Skoro szef był złodziej i niedojda bo firma padła a zusów nie płacił, rząd mówi - miałeś obywatelu pecha i my się na ciebie wypinamy - radź sobie pechowcu. Rząd jest takim niedojdą i oszustem, złodziejem w tych firmach i tam nie mówi ludziom, "sorry, ale taki mamy klimat (partyjny)" i nasza robota nie ma nic wspólnego ze zdrowym gospodarczym podejściem, nie umiemy to musimy zamknąć - tylko leje w ten kubeł bez dna z państwowej kiesy. Bo nie swoje to się łatwo wydaje. Kilka grup wiecznie dostaje.
              A jeszcze tu mnie do tego irytuje to, że rząd w przeciwieństwie do innego przedsiębiorcy który musi działać na konkurencyjnym rynku ma narzędzia "regulacyjne" i nic nie robi. Można przyblokować import węgla ze wschodu. A jakiż to problem? Jaka ładna sankcja by była. Przeciez z tego taniego nikt nie ma korzyści oprócz kilku cwaniaków (patrz Składy Wegla). ciekawe gdzie sięgają macki tej firmy...wcale bym się nie zdziwił.
              O czym Ty w ogóle piszesz?
              Ja ostatnio głosowałem. Ale nie za (bo nie mam na kogo) tylko przeciw aby fanatyczne oszołomstwo nas zupełnie nie dobiło. Ale okazuje się że wszędzie ostatecznie same kurwy (głównie PSL) i złodzieje (wszyscy bez wyjątku) . Kiełbasa kiełbasą głupiemu narodowi a potem i tak figa. Co teraz mi proponujesz?
              Wyborami w tej formule funkcjonowania (czyli starzy znajomi od kieliszka i prywatnych interesów wiecznie na wierzchu) nic się nie zrobi. Trzeba też upomnieć się o swoje. Jechać na Warszawę i wywrzeszczeć, że Polska to wiele milionów ludzi , którzy ten kraj utrzymują i ciągle ich się okrada.

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Zamieszczone przez kmink
                Powtórzę sie po raz n-ty...skoro górnicy maja takie zajebiście wysokie emerytury to qrde zostańcie górnikami!
                Ale mnie dalej ciekawi, skad sa te wysokie emerytury. Czemu ktos zarabiajacy podobne pieniadze, nie moze liczyc na taka emeryture. Czemu przecietny Kowalki musi tyrac na budowie do 67 roku zycia, a i tak skladki mu policza za kilkanascie lat, a nie za cale zycie.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Alonzo_
                  bo muszę j dokładać właśnie takim "pechowcom" jak górnik. A czy ja jakiś Janosik jestem
                  są inne zawody które zrzekły się swoich przywilejów i jakoś żyją- dla tych którzy nie pamietają służba zdrowia miała darmowe leki i bezkolejkowy dostęp do wszystkich badań- jako pierwsza grupa zawodowa tego się zrzekliśmy
                  lekarz z II st. specjalizacji na etacie zarabia mniej niż górnik - pracę ma bardziej odpowiedzialna i nie mniej niebezpieczną(oprócz może okulistów i dermatologów) ryzykując zakażenie od pacjenta (pomijam grypę ale np HIV czy wirusowe zapalenie wątroby)
                  i gdzie tu qqqqq...wa sprawiedliwość?
                  my nie idziemy na emeryturkę po ukończeniu 40rż
                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• adiszek
                    Classic
                    • 2014
                    • 9

lekarze mało zarabiają?
                    Górnik owszem, dużo zarabia jeśli zrobi święta
                    Moja Pani doktor np. pracuje w szpitalu, przyjmuje prywatnie w gabinecie w Mysłowicach, w drugim przyjmuje 2 dni w tyg na NFZ, a z tego co wiem to ma jeszcze nocne dyżury w szpitalu przy kopalni Mysłowice ) Czyli mam rozumieć, że zarabia mniej niż 2.5k zł?
                    Panowie, bez żartów, proszę.

Ja co tu robię, że od razu w OFF TOPIE piszę?
                    Rozglądam się za Skoda Octavią GRAND TOUR (I), chciałem zasięgnąć opinii no i dołączyłem się tutaj do tematu który dotyczy mojego zawodu.

Panowie, 2 lata pracy w oddziele wydobywczym (czasem bezpośrednio przy wydobyciu na tzw. wnęce, choć głównie strefa szczególnego zagrożenia [nazwa mówi sama za Siebie], ryszpowanie [wzmacnianie wyrobiska])
                    I proszę bardzo moje 3 przelewy
                    1. za cały czarny miesiąć (w tym 320zł węgla netto)
                    2. Za cały miesiąc + 3 soboty
                    3. Za cały miesiąc z węglem

Oddział banku O/Mysłowice_Mikołowska6
                    Nadawca KATOWICKI HOLDING WĘGLOWY SPÓŁKA AKCYJNA UL. DAMROTA 18
                    Kwota operacji 1.955,24 PLN
                    Tytułem POBORY ZA OKRES 2014-08

08/08/2014

PRZELEW KRAJOWY MIĘDZYBANKOWY

KATOWICKI HOLDING WĘGLOWY SPÓŁKA AK CYJNA UL. DAMROTA 18 40-022 KATOWICE

2.553,63 PLN

i ostatni :

9/07/2014

PRZELEW KRAJOWY MIĘDZYBANKOWY

KATOWICKI HOLDING WĘGLOWY SPÓŁKA AK CYJNA UL. DAMROTA 18 40-022 KATOWICE

2.130,04

PLN

a jak sama nazwa wskazuje, STREFA SZCZEGOLNEGO ZAGROZENIA jest to miejsce w którym prawo przbywać ma tylko ekipa (my) która tam pracuje, bo jest to teren najbardziej narażony na tąpania, zawalenie, odprężenia itd

[ Dodano: Sro 01 Paź, 14 14:22 ]
                    mr0czny jakbym im tu wrzucił pasek za nowoprzyjętego i 1600 z węglem czyli 1280 na czysto to by się za głowy połapali, bo kobieta na kasie w Biedronce ma więcej a szczerze można powiedzieć, że nawet jak dostawaliśmy ''dofinansowanie holdingowe'' to co 2gi miesiąc była taka wypłata : 1500,1600,1700...

[ Dodano: Sro 01 Paź, 14 14:30 ]
                    Maicroft zwykły górnik który idzie na emeryturę a pracował np. całe życie jako maszynistwa/konwojent i ma dniówki 1.5 to dostaje 2500 emerytury
                    Sprawa zmienia się, gdy taki górnik pracuje w ścianie/przodku/zbrojeniu/likwidacji ... to wtedy ma dniówki 1.8, czyli większy przelicznik przy emeryturze i przykładowo zamiast 2500 ma 3500....

Mój ojciec szedł po 26 latach na emeryturę z dniówek 1.8 (pomijam fakt problemów z kręgosłupem po pracy, rehabilitacji, okazało się, że prawdopodobnie wyszła mu pylica 1wszego stopnia) i ma emerytury UWAGA UWAGA....3400zł bez paru groszy i wiecie co stwierdził?
                    Że patrząc na stan Swojego *zużycia* (całe życie na przebudowach kamiennych) stwierdził, że drugi raz by nie poszedł na kopalnię i sam mi również odradzał pójście

Także Panowie - przodkowcy mają i 4.5k emerytury...ale spytajcie ludzi, którzy chcieli być zdrowi, pracowali w transporcie np i ile oni mają bo nie znam maszynisty ani konwojenta który miałby więcej niż 3k

[ Dodano: Sro 01 Paź, 14 14:31 ]
                    A co do sztygarów... pan mr0czny może coś o tym powiedzieć...
                    dozór (etatowcy) są liczeni z dniówek 1.5 ... więc przy emeryturze też szału nie ma

[ Dodano: Sro 01 Paź, 14 14:38 ]
                    kazik4x4 jeśli Ci to źle pachnie to zawsze możesz usunąć/zablokować mi konto.
                    Tak jak napisałem w 1wszym poście - konto mam tu po to, bo przeglądam octavki, czytam coś na ich temat, a to forum to bardzo dobre kompedium wiedzy zwłaszcza!, że ludzie tutaj jeżdżą tymi samochodami i mogą mi szczerze, po własnych doświadczeniach opisać co i jak .
                    Także wolna ręka
                    A jak na złość nic tu nie napiszę ;p

Komentarz

• Mr0czny
                      Elegance
                      • 2009
                      • 948
                      • Octavia III (5E3)
                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

adiszek, nadgórnik, i zmianowy z 1.5, od nadsztygara po stanowiska w kierownictwie juz sa 1.3

no i z tym pan to już nie przesadzaj :P

Komentarz

• adiszek
                        Classic
                        • 2014
                        • 9

poniosła mnie irytacja ops:
                        A jak na złość nic tu nie napiszę ;p

Komentarz

• kazik4x4
                          RS
                          • 2008
                          • 2728

Ja pierd$%^%&lę
                          Kuźwa, ludzie czy wy tępi jesteście i wam węgiel oczy zaklajstrował??
                          Zarabiajcie sobie i po 10 koła, ba po 50 bo to wy macie miliony skał nad łbem, syf wokoło i czający się metan.
                          Ja pracuję w inny sposób.

Mi chodzi o jedno: jestem przeciwny dotowaniu jeb#$%^%anych idiotów którzy opierają się jak dziwka o komodę przed wprowadzeniem uwolnienia cen węgla i samofinansowania się kopalni.
                          Całe górnictwo spod znaku KHW, JSW, HW i im podobnych to zasyfiały, skorumpowany, roszczeniowy wrzód na organizmie społeczeństwa.
                          Nie podoba mi się sposób zarządzania, jak pisałem znam mechanizmy handlu węglem i handlu z kopalniami i na dobrą sprawę tym powinna się zająć ABW z CBŚ ale wtedy nieczynne kopalnie trzeba by na więzienia zarobić.
                          Spasione ryje nażreć się łapówek nie mogą, utrzymują stan przywilejów jak sarmacja w dawnej rzeczypospolitej po prostu liberum veto i ch#$%$j!
                          Banda zaślepionych uwielbieniem własnego stanu idiotów którzy tańczą na tonącym titanicu każąc rządowi pompować wodę szybciej bo im łajba tonie...

Kto się czuje dotknięty to znaczy że jest zasranym związkowcem, a kto jest zwykłym normalnym człowiekiem pracy to niech mu Barbara patronuje. Szcześć Boże. Dla mnie EOT.

Komentarz

• howard
                            Rider
                            • 2014
                            • 255

Myślę że wszyscy maja trochę racji, ale najbardziej wkurzające jest to że my to finansujemy. Jeśli górnik zarabia 1500 ok jeśli zarabia 5000 też ok ale dlaczego my musimy za to płacić i nic z tego nie mamy bo węgiel jest drogi dla nas społeczeństwa a my to finansujemy ... i bedziemy pompować kolejne miliony w to wszystko. Jak się nie opłaca zamknąć. Otworzy ktoś komu się będzie opłacało i ceny będą niższe.
                            Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)

Komentarz

• kmink
                              L&K
                              • 2007
                              • 1360
                              • Superb III (3V3)

Naprawdę nie wierze w to co czytam kaziki i spółka...mnie tvn-u i zadufania w sobie proponuję...
                              Nie dziwię się, że w Polsce jest jak jest..."naród wspaniały ale ludzie kurwy"...

Napiszę Wam jeszcze raz...to ci popier... ludzie u władzy doprowadzają do tego, że w Polsce nic się nie opłaca, tak ryja Wam łby, że sami zaczynacie pierdzielić to samo...

To właśnie przez poparcie takich bezmyślnych ludzi jak Wy w Polsce nie ma już nic polskiego....bo nic się nie opłacało(nam)...za to się opłacało obcemu kapitałowi...w Polsce kopalnie są nie opłacalne dla Polaków ale dla Czechów już są opłacalne...naprawdę tego nie czujecie?
                              Stocznie w Polsce też były nie opłacalne ale za to Niemcy jakoś ze swoimi nie mają problemów...

Ano u nas się "nic nie opłaca" bo lepiej wszystko pozamykać i w nagrodę dostać stołek w brukseli, czy jakiejś radzie nadzorczej....w Polsce nie istnieje...albo raczej nie jest praktykowane takie coś jak restrukturyzacja...dzięki temu żyjemy w syfie jakim żyjemy...pod gospodarczym zaborem...

Pytasz Alonzo na kogo głosować...ja Ci powiem na kogo nie głosować - na stare złodziejskie mordy z popisu/sld/psl i innych palimłotów...więc tylko Korwin zostaje...ano zaraz się ktoś przyczepi o poglądy...a jakie poglądy mają ci Wasi popisowcy i inni? Takie jak wiatr zawieje...przez ostatnie 25 lat nam pokazali...ale oczywiście tusk vision network mówi: Korwin jest zły, nienawidzi kobiet, macie go olewać i na niego nie głosować...logiczne jest, że nie wciśnie guzika i wszystkiego nie zresetuje...ale prędzej pokaże i wprowadzi coś nowego niż w.w .....

www.tuneforce.pl
                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Milord
                                L&K
                                • 2012
                                • 1259
                                • Octavia III (5E3)
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

kazik4x4 & Alonzo_ :kufel
                                Napisaliście dokładnie to co napisałbym ja w odpowiedzi na posty kolegów w dyskusji.

Kmink cieszę się, że nie będziesz uczył moich dzieci...
                                Rafał

Komentarz

• hubert78
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1576

Zamieszczone przez adiszek
                                  Maicroft zwykły górnik który idzie na emeryturę a pracował np. całe życie jako maszynistwa/konwojent i ma dniówki 1.5 to dostaje 2500 emerytury
                                  Zamieszczone przez adiszek
                                  to wtedy ma dniówki 1.8, czyli większy przelicznik przy emeryturze i przykładowo zamiast 2500 ma 3500....
                                  To proszę wytłumaczyć mojej Matuli, która całe życie pracowała na lakierni w fabryce mebli, dlaczego ona ma emerytury 1500,00 !
                                  Dalej będziesz pierdolił jak macie źle ?

Trzeba byo się trzymać Media Markt lub innych, może JAK byłbyś dobry to awansował byś na przedsawicielka handlowego (jak obraźliwie nazwałeś mój zawód) wtedy kolego stać Ciebie by było na wybudowanie domu, założnie rodziny itp. Ale niestety w moim wypadku w twoim wieku to ja swoją (wtedy przyszłą) żonę widziałem raz na miesiąć i zapierdalałem po 12-16 godzin.
                                  i teraz 10 lat później mając bardzo małą firmę, potrafię z niej wyżywić siebie rodzinę i niestety Państwo które, w tym akurat temacie robi dobrze bardziej Tobie niż mi.

Komentarz

• słoń
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 777

kmink, widzę że jesteśmy w tym samym miejscu.Temu państwu jest potrzebny TOTALNY RESET!
                                    Jak komuś Korwin nie pasuje to tu macie v-ce prezesa KNP,posłuchajcie co i jak gość gada...

mi Korwin też w 100% nie odpowiada ,ale mam już dość tych wszechwiedzących urzędasów nierobów i związków zawodowych , które doprowadzą do ruiny każde przedsiębiorstwo

DOŚĆ K..FA TEGO

Komentarz

• kmink
                                      L&K
                                      • 2007
                                      • 1360
                                      • Superb III (3V3)

słoń, oni by chcieli żeby im frazesy w piękne słowa ubrać...wtedy by to kupili i było by ok...
                                      hubert78,mogłeś mamie polecić aby zeszła pod ziemie fedrować...co za problem? Miała by teraz 50tyś zł emerytury i żyła by jak pączek w maśle....
                                      Milord, współczuje Twoim dzieciom takiego ojca...a tak na marginesie to uczę przedmiotów technicznych jak elektronika, elektrotechnika, mechatronika...a nie politologii...więc Twój komentarz jest totalnie #^$^%@...

www.tuneforce.pl
                                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• wróg
                                        Ambiente
                                        • 2013
                                        • 204
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To samo mówiła część osób podczas ostatnich wyborów parlamentarnych argumentując oddanie głosu na Palikota i spółkę. Że potrzebna "świeża krew", że jest nieumoczony, nada polityce nowy kurs itp... itd...

Jak to wyszło... każdy widzi. Pedały i transy biegają po sejmie z wpiętymi w klapę listkami marihuany i pierdolą o związkach partnerskich i legalizacji zioła. Rzeczywiście palące problemy polskiego społeczeństwa.
                                        Żeby się nie okazało, że ten Wasz "RESET" skończy się całkowitym padnięciem kompa
                                        Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                        Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                        Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
                                        Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9943
                                          • Ford

kmink, uważasz, że to uczciwe, że wszyscy dokładamy do przywilejów pewnej grupy zawodowej?
                                          Adam... Używam:
                                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kmink
                                            L&K
                                            • 2007
                                            • 1360
                                            • Superb III (3V3)

wróg, jakie to były osoby? chyba tylko te które biegają po sejmie jak to opisujesz...zresztą...porównanie palimłota do Korwina jest delikatnie mówiąc nietrafione...

Powtarzam jeszcze raz, telewizory za okno i włączcie myślenie :wink:

p.s jeszcze nikt nie napisał dlaczego mimo tego, że Ruscy nie chcą naszych jabłek to my wozimy ich węgiel...i to w jakich ilościach.... :lol:

www.tuneforce.pl
                                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• słoń
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 777

Zamieszczone przez wróg
                                              Jak to wyszło... każdy widzi. Pedały i transy biegają po sejmie z wpiętymi w klapę listkami marihuany i pierdolą o związkach partnerskich i legalizacji zioła. Rzeczywiście palące problemy polskiego społeczeństwa.
                                              i dlatego teraz poparcie ponad 3 nie wyskoczy

Komentarz

• wróg
                                                Ambiente
                                                • 2013
                                                • 204
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Gdzie ja ja napisałem o biegających osobach po ulicach?

Zamieszczone przez kmink
                                                .porównanie palimłota do Korwina jest delikatnie mówiąc nietrafione...
                                                kwestia postrzegania i zwracania uwagi na różne rozbieżne elementy. Ja tram widzę więcej podobieństw niż różnic, zwłaszcza jeśli mówimy o potencjalnym rządzącym 40-milionowym krajem. To nie osiedlowy sklep gdzie można eksperymentować z ekscentrykami
                                                Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Komentarz

• kmink
                                                  L&K
                                                  • 2007
                                                  • 1360
                                                  • Superb III (3V3)

Adamek, wyjaśniłem to już w kilku wcześniejszych postach...żeby było uczciwie zlikwidujmy całkowicie wszelkiego rodzaju rozdawnictwo pieniędzy...

Idźmy dalej....
                                                  przykład 1: ja chodzę do lekarza raz w roku, a pan XX dziesięć razy w roku...czy to jest uczciwe?
                                                  przykład 2: ja nie mam dzieci, a pan XX ma piątkę...dotowane przedszkole, szkołę za free...czy to jest uczciwe?

wróg, to co napisałeś dowodzi tego, że jesteś po prostu ignorantem...od 25lat banda złodziei rozkrada ten kraj a Ty pieprzysz tu farmazony o zabawie w sklepik?

www.tuneforce.pl
                                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• wróg
                                                    Ambiente
                                                    • 2013
                                                    • 204
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kmink, Sposób w jaki odpowiedziałeś na moją bądź co bądź spokojną wypowiedź i opinię dowodzi że nie jesteś partnerem do dyskusji. Rozumiem że można nie zgadzać się z czyimś zdaniem, lecz wyzywanie osoby o odmiennym zdaniu od ignorantów świadczy tylko i wyłącznie o Twoim poziomie (a raczej jego braku). Na marginesie... żal mi takich jak Ty. Skrzywdzonych, okradzionych malkontentów którzy traktują internetowe fora jako narzędzie dające upust ich frustracji

Wykrzesz z siebie ostatek przyzwoitości i pozwól nie odpowiadać na to co napisałem, gdyż jednocześnie informuję Cię że w nawiązaniu do tego co napisałem na początku, nie jesteś partnerem do dyskusji, nie mam zamiaru zniżać się do Twojego poziomu i tym samym zakończyłem mój udział w tej dyskusji

Komentarz

Pracuję...